Skip to content

Met de Biodex test meten wij de spierkracht en spiervermoeidheid bij knierevalidatie.

De Biodex / Cybex  is één van ’s werelds meest geavanceerde dynamometers waarmee spierfunctie-testen kunnen worden uitgevoerd rond verschillende gewrichten. De Biodex is een krachtmeter; het meet de kracht van spieren. De krachttesten worden direct gedigitaliseerd en geïnterpreteerd en vervolgens geïntegreerd in het behandelplan van de fysiotherapeut.

Spierkracht kan worden gemeten tijdens bewegingen op verschillende snelheden. Hiermee krijgen we onder andere een indruk van spierkracht en spiervermoeidheid. Ook kan de passieve weerstand tegen beweging worden bepaald.

De Biodex heeft verschillende functies. Zo kan de kracht tussen links en rechts worden vergeleken, een pre-operatieve meting kan vergeleken worden met een post-operatieve meting en tot slot kan de uitslag vergeleken worden met 0-metingen en gegevens uit wetenschappelijke literatuur.

Tijdens de revalidatie van verschillende blessures kan de uitslag van de Biodex inzicht geven in de vooruitgang. Indien er bijvoorbeeld sprake is van een operatie van een voorste kruisband dan wordt er voorafgaand aan de operatie een meting gedaan, drie maanden na de operatie wordt er een volgende meting gedaan en daarna, in het revalidatietraject, zal de kracht opnieuw gemeten worden. Met de uitslagen van deze metingen in de verschillende fasen van de revalidatie kan het behandeltraject worden geoptimaliseerd.

Back To Top