Revalidatie gericht op duurzaam herstel
Bij patiënten die moeten revalideren is objectief meten zoals met de Biodex enorm belangrijk. De uitslagen geven inzicht in de voortgang van het herstel. Bijvoorbeeld bij een operatie van een voorste kruisband reconstructie: voorafgaand aan de operatie doen we een eerste meting en na de operatie nemen we tot een jaar na de operatie elke drie maanden een Biodex test af. Zo kan er voor elke patiënt een behandeltraject op maat gemaakt worden en tussentijds aangepast worden.
Zonder deze metingen kan er aan het eind van de revalidatie een krachtsverschil of verschil in uithoudingsvermogen van de spieren blijven, die meestal niet direct merkbaar is.
Het gevaar is dat de revalidatie te vroeg wordt beëindigd en volledig herstel uitblijft. Hierdoor wordt te vroeg gestart met terugkeer op het oude sportniveau, waardoor de kans op een nieuwe blessures aantoonbaar groter is. Daarom is het belangrijk om langere tijd regelmatig te blijven testen, net zolang totdat de Biodex metingen goed zijn.
Naast de Biodex meting worden ook andere aspecten goed in kaart gebracht. Denk onder andere aan sprongtesten, kracht- en mobiliteitstesten van relevante spiergroepen en gewrichten