Skip to content

Kernkinetics is een initiatief van 4 samenwerkende praktijken in de regio Waterland die de handen ineen hebben geslagen om samen te investeren in hightech meetapparatuur en opleiding.
Kernkinetics heeft als doel om met deze meet- en analyse apparatuur en speciaal opgeleide fysiotherapeuten objectief inzicht te geven in de spierconditie en beweeglijkheid rondom bepaalde gewrichten, met name knie en heup.

Het expertise centrum is beschikbaar voor iedereen en wordt regelmatig geconsulteerd door fysiotherapeuten en verwijzers in de hele regio.

Patiënten die een second opinion willen, maar ook zorgprofessionals (orthopeden, fysiotherapeuten, huisartsen, personal trainers) die een duidelijk beeld willen hebben over een klacht of spierkrachtverschillen kunnen bij Kernkinetics terecht.

Kernkinetics draagt zorg voor een duidelijke analyse met behulp van de diverse testen en metingen en geeft advies aan de behandelend fysiotherapeut of sporttrainer.

Door de samenwerking met de orthopeden in het Dijklander Ziekenhuis zijn er korte lijnen bij bijvoorbeeld vraagstellingen als inzet aanvullend onderzoek, MRI, opereren of eerst trainen bij een kruisbandletsel.

Kosten

De kosten van Kernkinetics vallen onder de eerstelijns fysiotherapie. Dit betekent dat de kosten worden vergoed door de zorgverzekeraar, afhankelijk van de (aanvullende) verzekering voor fysiotherapie. 

  • Eerste test/meting: € 54.35
  • Vervolgtest/meting: € 37,50
  • Consultatie op verzoek van huisarts en specialist inclusief terugrapportage € 68,20
Back To Top